Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do gołąbków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
kostka rosołowa 1 sztuka
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
śmietana 2-3 łyżeczki
mąka 1 łyżka
natka pietruszki kilka gałązek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do gołąbków

Kroki postępowania

1
Wodę zagotować w rondlu wraz z kostką rosołową. Gdy się zagotuje dodać według uznania vegety oraz soli i pieprzu, a także przecier pomidorowy i rozmieszać.
Krok 1 - Sos pomidorowy do gołąbków foto
2
Zagęścić sos rozmieszaną mąką ze śmietaną. Pokroić natkę pietruszki.
Krok 2 - Sos pomidorowy do gołąbków foto
3
Gdy sos się zagotuje natkę dodać do sosu, doprawić ponownie jeśli trzeba i wyłączyć. Podawać do gołąbków i nadziewanych mięsem warzyw.
Krok 3 - Sos pomidorowy do gołąbków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.01.2013 15:22
lubimy taki sosik
pacpaw 24.08.2012 21:55
pietruszka i bazylia zawsze dobrze pasuje do pomidorowych dań
Justyna/Dzastus 13.08.2012 10:06
tez najbardziej go lubie
Puszcza 09.08.2012 10:33
ja tez
parysek10 07.08.2012 16:13
lubię gołąbki z takim sosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak