Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
przecier pomidorowy
200 ml -
śmietana 18-procentowa
1/4 szklanki -
mąka
1 łyżka -
masło
1 łyżka -
wywar z pod gołąbków
300 ml -
sól
-
Natka pietruszki suszona Prymat
1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Odlać wywar z duszenia gołąbków, zagotować, dodać przecier pomidorowy. Śmietanę wymieszać z mąką wlać do wywaru, gotować aż sos zacznie gęstnieć. Pod koniec doprawić solą i pieprzem, dodać suszoną natkę pietruszki i łyżkę masła. Podawać wyłącznie do gołąbków ze względu na dodatek wywaru, w którym była duszona kapusta.
SMACZNEGO!
Komentarze (19)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (9)