SOS POMIDOROWY DO GOŁĄBKÓW

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    200 ml
  • śmietana 18-procentowa

    1/4 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • wywar z pod gołąbków

    300 ml
  • sól

  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odlać wywar z duszenia gołąbków, zagotować, dodać przecier pomidorowy. Śmietanę wymieszać z mąką wlać do wywaru, gotować aż sos zacznie gęstnieć. Pod koniec doprawić solą i pieprzem, dodać suszoną natkę pietruszki i łyżkę masła. Podawać wyłącznie do gołąbków ze względu na dodatek wywaru, w którym była duszona kapusta.

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 27.02.2014 22:10
pyszny sosik
Łukasz15 14.10.2012 00:31
Sprawdzony przepis, polecam
Wacław 16.08.2012 09:25
bardzo smaczny
m1monika 26.05.2012 10:19
pycha
traktorek 17.05.2012 12:15
bardzo lubię
ben-ka 05.04.2012 19:46
sosik to i ja robię dla rodzinki:} sama wolę pieczone gołąbki.
anemon 05.04.2012 07:42
Gołąbki z sosem pomidorowym lubię najbardziej.
gacopierz23 30.01.2012 16:32
taki najlepszy
MAR3STA 28.12.2011 16:17
smaczny
Seba 29.10.2011 00:07
też tak robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat