Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 2 łyzki
cebula 1 szt
mąka 1 łyzka
śmietana 1 łyzka
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy

Pokrojoną w kostkę cebulkę zrumienić na tłuszczu. Dodać koncentrat pomidorowy, chwilę posmażyć, podlać wodą. Mąkę połączyć ze śmietaną, dodać do sosu. Wszystko razem zagotować, doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i cukrem. Przecedzić przez sitko.
Podawać do gołąbków, pulpetów lub innych potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 16.11.2012 19:31
świetny!! muszę wypróbować!!
Katarzyna59 26.06.2012 17:51
pyszny
Iwusia 12.04.2012 22:32
fajny przepis :)
Motorek 08.04.2012 10:50
fajny
polly66 15.06.2011 08:44
prosty, szybki i smaczny
ElizaT 17.12.2010 18:05
swoją drogę w tle ładne pomidorki
Mati13 19.09.2010 10:01
z gołąbkami na pewno wyśmienity:)
Monika193
Monika193 06.08.2010 13:22
ja robię inaczej, muszę wypróbować Twój przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak