sos pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    100 gram
  • mąka

  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • kostka rosołowa

    pół szt
  • bazylia

    4 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy 300ml wody i dodajemy do niej przecier oraz sól pieprz i pół kostki rosołowej.
Następnie dodajemy 2 ząbki czosnku, sos zagęszczamy mąką i wrzucamy bazylię.
Na koniec dodajemy śmietanę.
Sos jest bardzo szybki w wykonaniu a w smaku wyśmienity, w dodatku ma piękny zapach który zawdzięcza świeżej bazylii.
polecam

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kupiska 14.04.2012 15:53
zawsze ze świeżymi ziołami potrawa lepiej smakuję...
Ewelina47 13.04.2012 09:15
super
kriso 30.03.2012 19:32
rewelacja
caralajna 28.03.2012 21:50
robię taki ale bez mąki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat