Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowo-cebulowy z estragonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
pomidory w puszce 1/2 puszki
estragon 1 łyżeczka
sól, pieprz
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo-cebulowy z estragonem

Cebulę pokroić w kostkę i przełożyć do rondelka zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 5 min. Dodać pomidory z puszki, estragon, pieprz i sól do smaku oraz sok z cytryny. Gotować jeszcze ok 10 min. Wszystko zblendować mikserem na gładką masę. Sos idealnie pasuje do ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak