Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowo - paprykowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory bez skóry 2 kg
papryka czerwona 2 kg
ketchup łagodny 1 opakowanie
sól 2 łyżki
ocet 2 łyżki
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo - paprykowy

Sos najlepiej przygotować z pomidorów polnych, które nie mają w sobie za dużo wody, inaczej cała mikstura będzie za rzadka.
Idealny dodatek np. do leczo, do spaghetti bolognese, a nawet do kurczaka.
Mmmm, uwielbiam!

Co i jak?

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Paprykę również pokroić w kostkę.
Mieszamy ze sobą ketchup, sól, ocet i cukier. Dodajemy paprykę i pomidory. Wkładamy do słoików, zakręcamy, gotujemy pół godziny.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.02.2015 12:17
pyszne zapasy domowe !
kanu83 27.02.2015 11:49
Świetny do wielu dań
Franciszek 27.02.2015 11:02
Dobry pomysł
Sroczka 27.02.2015 11:00
Pyszny domowy sosik na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak