Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pikantny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbek czosnku 2
ketchup pikantny
Musztarda rosyjska Prymat
przyprawa grill meksykański
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: sos pikantny

Pokroić cebulę w piórka, ząbki czosnku posiekać. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i czosnek, lekko podsmażyć. Następnie podlać bulionem, dodać musztardę i ketchup (ketchup w większej ilości), ziele angielskie i poddusić. Pod koniec przyprawić przyprawą grill meksykański lub inną do grilla. Sos nadaje się do makaronu jak również do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.12.2010 07:33
dobry na grilla
Grażyna13 12.10.2010 16:14
Podoba mi się !
mamusia1 30.08.2010 20:27
fajny ale na pewno ostry!
mamusia1 30.08.2010 18:04
musi nie źle palić gardełko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak