Sos pietruszkowy na śmietanie do ryby

Sos pietruszkowy na śmietanie do ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • śmietana 18 proc

    150 ml
  • sól do smaku

  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • chili

    do smaku
  • sok z cytryny

    1 plasterek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy śmietankę. Chwilę podgrzewamy. Wciskamy sok z plastra. Dodajemy cukier oraz sól do smaku. Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Podgrzewamy kilka minut od czasu do czasu mieszając. Następnie wsypujemy pieprz czarny oraz chili mielone. Mieszamy. Trzymamy na ogniu tak długo aż sos odparuje do pożądanej gęstości. Idealny sos do ryb. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

17.09.2013 21:01
ciekawy przepis

ewelinapac

15.02.2013 22:52
fajny pomysł nigdy takiego sosu nie robiłam muszę wyprubować

Aneta25

04.09.2012 20:08
niezły

Sroczka

07.08.2012 21:23
Rybka musi świetnie smakować z takim sosem.

Sylwia56

03.08.2012 13:55
ekstra

andrzej10

13.07.2012 00:11
niezły

Katarzyna/kate1980

12.07.2012 23:25
super

Grażyna13

12.07.2012 19:08
Podoba mi się :)

aginaa

11.07.2012 20:52
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat