Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pietruszkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 1 szkl
czosnek 4 ząbki
ocet winny 1/3 szkl
oliwa 1/2 szkl
płatki chili 1/4 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos pietruszkowy

Wszystkie składniki oprócz oliwy miksujemy następnie nie przerywając miksowania stopniowo dodajemy oliwę chwilę miksujemy i odstawiamy na pół. godziny. Sos jest świetnym dodatkiem do pieczonych lub grilowanych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 11.07.2012 23:08
uwielbiam smak pietruszki
Ewelina38 17.12.2011 20:10
faktycznie, to świetny dodatek do mięska :)
kuklik 01.09.2011 19:32
interesujący
Joanna60 21.08.2011 13:10
fajne do zamarynowania mieska
owca441 14.08.2011 18:49
bardzo lubię takie dodatki do mięs rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak