Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczrkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 350 g
cebula 1 szt.
olej 2 łyżki
woda 1/2 szklanki
śmietana 12% 150 g
mąka 1 niepełna łyżka
natka pietruszki 2 gałązki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczrkowy

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyść i pokrój na plastry. Posiekaj cebulę.
Krok 1 - sos pieczrkowy foto
2
W rondlu rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż przez 3 min.
Krok 2 - sos pieczrkowy foto
3
Dodaj 1/2 szklanki wody i duś pod przykryciem przez 15 min. Zapraw śmietaną wymieszaną z niepełną łyżką mąki.
Krok 3 - sos pieczrkowy foto
4
Dodaj natkę pietruszki i dopraw solą do smaku.
Krok 4 - sos pieczrkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marianp20 02.10.2013 09:00
super sosik
mela25 30.09.2013 11:09
uwielbiam taki sosik
Agata
Agata 26.09.2013 10:24
pysznie wygląda:)
Ania321 26.09.2013 09:00
pyszny sosik :)
Monia 26.09.2013 08:52
Jeden z moich ulubionych sosów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak