Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczeniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100ml wody
łyżka mąki
0,5l wody
1 łyzka sosu sojowego
kostka mięsna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczeniowy

0,5l wody zagotować i rozpuścić w niej kostkę bulionową i dodać sos sojowy. (mozna opcjonalnie dodac rowniez pokrojona w plastry marchewke)Doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku W celu zagęszczenia sosu wymieszać mąkę w 100ml zimnej wody i rozprowadzić w gotującym się sosie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 24.04.2011 09:48
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak