Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
brokuł 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
marchewka 2 sztuki
mąka 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z brokułami

Pieczarki obieramy i myjemy. Połowę pieczarek kroimy w plasterki i smażymy na małym ogniu, połowę gotujemy ze startą marchewką koperkiem, natką pietruszki i zaklepką. Dopraiwmy. W trakcie gotowania wrzucamy kostkę bulionu warzywnego. Pod koniec kotowania dodajemy udmażone pieczarki. Pyszne z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 17.11.2011 15:39
pieczarki lubię brokułów nie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak