SOS PIECZARKOWY NA MLEKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 SZKLANKI
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • mąka pełnoziarnista

    3 łyżki
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myję smażę na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła. Następnie drobno kroję cebulkę i dodaję do pieczarek. Dalej smażę. Dodaję pokrojoną drobno granatową paprykę. . Następnie wszystko doprawiam. Dodaję do garnka. Następnie do garnka wlewam 1.5 szklanki mleka. Do Prowadzam do lekkie wrzenia. W połowie litra mleka rozrabiam mąkę. Przecedzam przez sitko wlewając do mleka w garnku. Całość mieszam. Doprowadzam do wrzenia. Następnie odstawiam z palnika

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 09.11.2016 21:20
Pyszny sos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat