Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy do makaronu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1
masło 1 łyżka
śmietana 30% 100 ml
ser żółty 5 dag
sól
pieprz
tymianek
ketchup pikantny 2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy do makaronu

Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę poddusić na maśle, dodać przyprawy. Następnie dolać śmietankę, dodać starty żółty ser i ketchup. Gdy ser się rozpuści a sos zrobi się jednolity danie jest gotowe.
Podawać z makaronem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak