Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
cebula biała 1 średnia
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
masło 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
zielenina
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki umyć i pokroić. Udusić na maśle. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać do pieczarek. Dusić ok 10 min pod przykryciem. dodać śmietanę, przyprawić do smaku i posypać zieleniną , koperkiem lub natką pietruszki. Sos można podawać z kluskami śląskimi, ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.03.2015 11:54
pyszny sos
romanrafal
romanrafal 17.01.2015 06:56
smaczny sosik
Futka 14.01.2015 10:54
Przepyszny sosik :)
pestka 09.01.2015 15:12
to bardzo smaczny sos
kasia.s 09.01.2015 14:47
Zjadłabym, oj zjadałabym te pyszności:)
Sroczka 09.01.2015 14:46
Bardzo lubię taki sos z pieczarek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak