Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula biała

    1 średnia
  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • zielenina

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • ziele angielskie

    2
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i pokroić. Udusić na maśle. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać do pieczarek. Dusić ok 10 min pod przykryciem. dodać śmietanę, przyprawić do smaku i posypać zieleniną , koperkiem lub natką pietruszki. Sos można podawać z kluskami śląskimi, ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.03.2015 11:54
pyszny sos
romanrafal 17.01.2015 06:56
smaczny sosik
Futka 14.01.2015 10:54
Przepyszny sosik :)
pestka 09.01.2015 15:12
to bardzo smaczny sos
kasia.s 09.01.2015 14:47
Zjadłabym, oj zjadałabym te pyszności:)
Sroczka 09.01.2015 14:46
Bardzo lubię taki sos z pieczarek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat