Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżki
pieczarki 25 dkg
śmietana 30% 50 ml
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki obrać i posiekać. Zrumienić na rozgrzanej oliwie. Do pieczarek dodać 1 szklankę wody, dusić pod przykryciem. Po 20 minutach śmietanę wymieszać z mąką i 1/4 szklanki wody (zimnej). Wlać do sosu. Gotować razem 2 minuty. Sos przyprawić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak