Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
śmietana gęsta 1 szk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Cebulę obrać i posiekać, pieczarki pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oleju podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i smażyć do momentu aż woda odparuje. Następnie dodać śmietanę i gotować do momentu aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać czosnek oraz sól i pieprz, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.05.2014 09:40
pyszniutki sos :)
Motorek 11.05.2014 10:55
bardzo dobry
Kuchenka 08.05.2014 12:15
aż ślinka cieknie :)
Magula 08.05.2014 08:33
Dawno takiego nie jadłam
gosiag 07.05.2014 21:06
sosik super , lubie taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak