Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula biała 1 sztuka
śmietana 30% 0,5 szklanki
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Pieczarki opłukac i pokroić . Cebulkę pokroic w kostkę.Przełożyć wszystkie składniki do garnka, posolić do smaku, dodać łyżkę margaryny by nie przywarlo i gotowac pod przykryciem az grzyby będą miękkie
Krok 1 - sos pieczarkowy foto
2
Gdy grzyby się już ugotują dodawać stopniowo śmietanę oraz pietruszkę
Krok 2 - sos pieczarkowy foto
3
gotować wszystko aż zgęstnieje sos.
Krok 3 - sos pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.04.2014 16:49
Musi być pyszny.
idealme 04.04.2014 16:25
bardzo smaczne :)
Kasia35 04.04.2014 15:55
pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak