Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 g
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • woda

    500-700 ml
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w plasterki. W garnku roztapiamy masło, dodajemy pieczarki solimy i pieprzmy, dusimy do puszczenia soku i zalewamy wodą, gotujemy do miękkości grzybów. W zimnej wodzie w około 150 ml rozrabiamy mąkę i śmietanę, zalewamy gotujące miękkie już grzyby, doprawiamy solą i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 08.10.2013 17:59
Mój ulubiony sos do mięska :)
Papryczka 08.10.2013 17:12
dobry sosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat