Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
smalec 1 łyżka
cebula 1/2
woda 1 szkl
Kucharek przyprawa do potraw
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec, jak jest już gorący to dajemy pokrojone pieczarki i cebulkę. Wszystko razem podsmażamy. Następnie wlewamy szklankę wody i doprowadzamy do wrzenia, dusimy wszystko na małym ogniu ok. 10 min. Robimy zawiesinę z mąki i wlewamy go do gotującego się sosu. Gotujemy go ok. 1 minutki, aby zgęstniał. Na koniec doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.01.2014 10:24
pyszny sos,lubie taki do klopsów
olkaaa 20.01.2014 07:31
ciekawa propozycja
mirosława4 24.12.2013 14:38
smaczny sosik
Iwusia 08.10.2013 23:01
mój tata taki sos lubi
Ania67 14.09.2013 21:33
Uwieeeeeeeeeeeelbiam
Katarzyna59 08.09.2013 10:05
pyszny sos
Alex_M 31.08.2013 12:56
fajny sosik
IlonaAlbertos 29.08.2013 19:07
Lubię pieczarkowe sosy.
Kasia35 27.08.2013 22:55
często taki robię
AnielskaSlodycz 27.08.2013 16:58
bardzo smaczne
nogawkuchni 27.08.2013 16:18
Pyszny sos świetny do wielu dań obiadowych,domowy najlepszy,smakowicie wygląda.
Barbara777 27.08.2013 15:36
z plackami ziemniaczanymi pycha:)
aisza1 27.08.2013 15:35
lubię z makaronem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak