Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
śmietana 250 ml
natka pietruszki 3 łyżki
mąka 1/2 -1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie. Wylać na cedzak i pozostawić chwilę. Zeszklić cebulkę, dodać pietruszkę i chwilkę podusić.
Dodać pieczarki, sól i pieprz i dusić 10-15 min pod przykryciem często mieszając.
Mąkę dokładnie roztrzepujemy ze śmietanką i powoli wlewamy do grzybów ciągle mieszając aż do zagotowania sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 13.11.2012 10:52
nada się do wielu potraw
Wafelek2601 02.11.2012 08:32
Pyszny
barbara11561 19.11.2011 11:07
bardzo lubię taki sos:)
rzenia15 29.10.2011 20:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak