Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo-cebulowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 sztuk
cebula 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo-cebulowy

Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki, jeśli są starsze, obrać. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać pieczarki, wymieszać i chwilę smażyć, podlać wodą, dodać kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie, i dusić aż cebula zacznie się rozpadać. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak