Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo - śmietanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
cebula 1 szt.
czosnek 1-2 ząbki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo - śmietanowy

1. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Zeszklić na oleju
2. Pieczarki obrać, pokroić i wymieszać z cebulką. Usmażyć. Pod koniec smażenia posolić. Dodać trochę wody. Zagotować
3. Mąkę rozmieszać w 5 łyżkach wody. Tak przygotowaną mąkę wlać do pieczarek (2). Zagotować. Zdjąć z ognia. Dodać śmietaną (12%). Wymieszać.
4. Świetny dodatek do kotletów wegetariańskich (ryżowych, brokułowych, kalafiorowych, pieczarkowych) czy dań z makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak