Sos paprykowy z szalotką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szalotka

    2-3 szt
  • papryka żółta

    2 szt
  • cukier brązowy

    1/2 łyżeczki
  • bulion drobiowy

    100 ml
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szalotki drobno pokroiłem w kostkę. Strąki papryki umyłem, przekroiłem wzdłuż i drobno posiekałem. Poddusiłem na małym ogniu razem z szalotką i cukrem. Rozprowadziłem śmietaną i bulionem, gotowałem na średnim ogniu 12 minut. Następnie zmiksowałem, doprawiłem do smaku solą i pieprzem kajeńskim.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulina2157 20.03.2015 11:04
ależ ma żywy kolor

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat