Sos paluszkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    500 ml
  • paluszki

    50 g (solone)
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paluszki rozdrabniamy na mniejsze kawałki, zalewamy gorącym bulionem, czekamy aż napęcznieją. W razie potrzeby uzupełniamy bulion.
Następnie blendujemy na gładką masę, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz sporą ilością pieprzu.
R'n'G Kitchen
Bardzo prosty w przygotowaniu sos z paluszków, świetnie komponuje się z mięsem wieprzowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat