Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos orzechowy Haliny

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 70 ml
majonez 100 ml
śmietana 30 ml
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
orzechy włoskie 10 mielone
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos orzechowy Haliny

Do miseczki włożyć śmietanę, majonez, jogurt naturalny. Dodać sok z cytryny dobrze wymieszać razem, można też zmiksować. Następnie dodać orzechy włoskie mielone, wymieszać. Doprawić sos do smaku pieprzem kolorowym oraz solą. Odstawić na 20-30 minut.Pyszny sos np do grillowanych mięs i nie tylko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.10.2015 18:53
muszę też taki zrobić
olkaaa 07.06.2014 15:42
muszę spróbować
Halina14 12.09.2013 11:25
ja też muszę wypróbowac,ciekawy przepis
Neetka90 27.02.2013 12:34
oo.. bardzo pomysłowe.. jeszcze nie jadłam
Rafał10 19.09.2012 09:14
ooo bardzo ciekawy sosik :) Chyba jest taki bardziej delikatny, co?
Katarzyna/kate1980 07.09.2012 21:34
koniecznie muszę wypróbować
Solek 07.09.2012 12:50
wygląda smakowicie, i pewnie tez tak smakuje ..
Zdzisław 03.09.2012 12:29
do mięska, ryby smażonej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak