Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos orzechowy do drobiu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy piniowe 20 g
orzechy nerkowca 10 g
mak 2 łyżeczki
śmietana 30% 200 ml
ser pleśniowy typu gorgonzola 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos orzechowy do drobiu

Wlewamy do garnka śmietankę i podgrzewamy. Podajemy ser w małych kawałkach. Mieszamy tak długo aż się rozpuści. Dodajemy orzechy piniowe oraz zmiażdżone nerkowca i mak. Całość mieszamy i przelewamy do sosjerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.08.2015 22:21
wspaniały przepis !!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak