Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ogórkowo-czosnkowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
koperek 1/2 pęczka
czosnek 5 ząbków
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
serek homogenizowany 40 dag (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ogórkowo-czosnkowy

Ogórek umyć zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Koperek i szczypiorek z cebulką drobno posiekać,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę .Wszystko razem dodać do serka wlać oliwę oraz ocet,doprawić do smaku solą i pieprzem kolorowym.Wymieszać dokładnie schłodzić w lodówce.Podawać jako dodatek do pieczonych mięs z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 29.10.2014 20:28
idealny do mięs
RenataZ-et 29.10.2014 19:36
super jest taki sos
Aleksandra/Olcia 29.10.2014 18:44
pycha do ziemniaczków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak