Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ognisty z chili i tabasco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chili 4 sztuki
cebula 2 sztuki
masło 4 łyzki
koncentrat pomidorowy 3 łyzki
posiekany szczypiorek 2 łyżki
sos tabasco 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
tymianek 3 łyżki
sól
pieprz
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ognisty z chili i tabasco

Papryki, chili i cebulę pokroić, podsmażyć na maśle razem z tymiankiem. Wlać śmietanę i koncentrat pomidorowy, zmiksować. Lekko przestudzić, doprawić do smaku sokiem z cytryny, sosami tabasco i worcester, solą oraz pieprzem. Schłodzić, przed podaniem wymieszać ze szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak