Sos musztardowy do ryb

Sos musztardowy do ryb

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion rybny

    250 ml
  • masło

    10 dkg
  • cytryna

    1
  • wino

    250 ml
  • musxztarda

  • żółtko jajek

    4
  • mąka

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pół szklanki bulionu rybnego, pół szklanki wina, parę łyżek musztardy, łyżkę masła mocno zagotować, włożyć kilka plastrów cytryny. Rozbić 4 żółtka z odrobiną mąki i wody, zmieszać to z gotującym się sosem. Sos nadaje się do lina, sandacza, jesiotra.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 10.10.2011 23:52
ciekawy sosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat