Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy do jajek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
musztarda 1 słoiczek
sól
cukier
woda
troszkę śmietany

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy do jajek

Tłuszcz rozpuścić, wsypać mąkę. Zagotować mieszając, zalać wodę. Musztardę rozrobić z wodą i dodać do sosu, osolić i osłodzić do smaku, dodać troszkę śmietany. Sosem polewam jajka ugotowane na twardo i ziemniaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 18.05.2011 08:25
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak