Sos musztardowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1/4 szklanki
  • surowe żółtko

    1 sztuka
  • siekany szczypiorek

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • sól, cukier, pieprz

    do smaku
  • wino czerwone

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtko wrzucić do miski, rozmącić, dodać musztardę, utrzeć i dalej ucierać powoli dolewać olej. Gdy sos zgęstnieje dodać siekany szczypiorek, dolać czerwone wino, utrzeć jeszcze raz, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 20.09.2011 21:29
super
RenataZ-et 23.11.2010 16:39
Dobry pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat