Sos musztardowo-koperkowy.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    50 g
  • mąka

    2 płaskie łyżki
  • woda

    1 szkl.
  • koperek

  • cukier

    1 płaska łyżeczka
  • sól

  • śmietana

  • musztarda delikatesowa

    10 łyżeczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
Do roztopionej margaryny dodać mąkę i mieszać.
Krok 2 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
Następnie dodać wodę i dobrze rozmieszać.
Krok 3 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
Gdy mamy dobrze rozmieszany sos (bez grudek) dodajemy musztardę i nadal mieszamy.
Krok 4 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
Przyprawiamy cukrem i solą do smaku.
Krok 5 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
Na koniec dodajemy koperek i zabielamy odrobiną śmietany. Gdy sos jest za gęsty dodajemy trochę więcej śmietany lub wody.
Krok 6 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
Gotowym sosikiem polewamy ziemniaki.
Krok 7 - Sos musztardowo-koperkowy. foto
Bardzo dobrze smakuje do klopsów jajecznych ( http://www.doradcasmaku.pl/przepis/208711/jajeczne-klopsy-.html ). Można też podawać jako sos do jajek ugotowanych na twardo.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 27.04.2012 11:29
super! Podoba mi się;))
Mysiunia 22.02.2012 20:54
pyszny! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat