Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos migdałowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 1/2 szkl
wino wytrawne 1/4 szkl
majonez 1/2 szkl
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos migdałowy

Oczyszczony czosnek przeciskamy przez praskę. Cytrynę parzymy, kroimy na pół i wyciskamy sok. Migdały obieramy ze skórki i mielimy przez maszynkę do mięsa. Majonez mieszamy dokładnie z winem. Wyciśnięty czosnek ucieramy z solą i cukrem. Dalej ucierając dodajemy sok z świeżo wyciśniętej cytryny. Następnie dajemy majonez wymieszany z winem oraz zmielone migdały. Przygotowany sos dajemy na 2 godziny do lodówki przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.08.2013 14:17
muszę spróbować
caralajna 27.06.2013 08:17
ciekawy i na pewno smaczny sos, do czego go polecasz?
mirosława4 22.10.2012 19:47
fajny sosik
MagdaXXX 31.08.2012 15:38
mniam
IKrakowianka 12.07.2012 21:08
ale super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak