sos mięsno-kurkowy

sos mięsno-kurkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    20 dkg
  • schab

    30 dkg
  • papryka biała

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa uniwersalna

  • cebula

    1 szt
  • masło

    0,5 szt
  • śmietana

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - sos mięsno-kurkowy foto
krki obieramy i kroimy
Krok 2 - sos mięsno-kurkowy foto
nastenie schab kroimy w paseczki
Krok 3 - sos mięsno-kurkowy foto
pokrojona w kostke cebule dusimy na maśle
Krok 4 - sos mięsno-kurkowy foto
paprykę obieramy i kroimy w kostkę
Krok 5 - sos mięsno-kurkowy foto
do podduszonej cebuli dodajemy mieso i papryke i chwilę duismy nastepnie dodajemy przyprawy i śmietane
Krok 6 - sos mięsno-kurkowy foto
wszystko razem dusimy do miękkości
Krok 7 - sos mięsno-kurkowy foto
mozemy podawac jako dodatek do ziemniaków z surówką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 23.12.2012 16:31
świetny
adelajda 16.08.2012 07:16
rewelacja !
Amellia 08.08.2012 08:30
rewelacja
Amellia 08.08.2012 08:30
rewelacja
Zdzisław 07.08.2012 21:55
dla mnie jest smaczny
Justyna28 07.08.2012 21:15
świetny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat