Sos mięsno - szpinakowy Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    1 kg wieprzowo-wołowe
  • cebula

    1 szt duża
  • szpinak świeży

    1 op
  • woda

    1/3 szk
  • koncentrat pomidorowy

    300 g
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • czosnek Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną, głęboką patelnię wrzucić mięso, podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, dalej smażyć. Następnie dodać koncentrat wymieszany z odrobina wody oraz przyprawy. Gotować około 10 minut.

Potem dodać posiekany szpinak, zagotować i na koniec wlać mleczko kokosowe.

Wymieszać, w razie konieczności jeszcze doprawić do smaku i podawać z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 22.06.2017 11:21
Pyszne, pożywne danie :)
Mniam 22.06.2017 11:01
Pyszne mięso na obiad.
2milutka 22.06.2017 10:35
wygląda pysznie
dodi 22.06.2017 10:13
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat