Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos meksykański

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok pomarańczowy
tabasco
koncentrat pomidorowy
cebula
zioła
czosnek ząbek
pieprz kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sos meksykański

Cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju. Połączyć z ziołami, łyżeczką koncentratu i ketchupem (6 łyżek na początku, później ewentualnie dodać). Dolać kroplę tabasco i 2 łyżeczki soku pomarańczowego. Dosmakować solą i pieprzem kolorowym. (próbować, w razie potrzeby i gustu dodać więcej soku lub ketchupu). Zmiksować. Wszystkie składniki powinny być w miarę wyczuwalne. Podawać lekko schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 24.07.2011 19:30
Pycha!
polly66 12.12.2010 22:28
zapomniałam - jeszcze połowa czerwonej małej papryki zmiksowana z cebulką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak