Sos meksykański

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś z kurczaka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mieszanka meksykańska w słoiku

    1 słoik
  • sos meksykański

    1 słoik
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • delikat w płynie

    do smaku
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać na złoty kolor.
Dodać cebule i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Po około 8 minutach dodać odsączona z zalewy mieszankę i sos.
Na małym ogniu wszystko zagotować, przyprawić do smaku.
Podawać z makaronem lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia31 18.03.2012 18:20
muszę wypróbowac
Ewelina38 28.03.2011 10:28
Ulubiony makaron moich dzieci, wysysają przez niego zupę z talerza :)))) a przepis na sosik rewelacyjny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat