Sos meksykański

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    1 1/2 sztuka
  • kukurydza

    1/2 puszka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuka
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • fasola

    1/2 puszka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sos meksykański foto
Cebulę siekamy i podduszamy na oliwie.
Krok 2 - Sos meksykański foto
Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Gdy będzie miękka dodajemy osączoną z zalewy kukurydze i fasolkę.
Krok 3 - Sos meksykański foto
Następnie dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z 1 1/2 szklanką wody. Doprawiamy do smaku, mieszamy i zagotowujemy.
Sos podajemy do makaronu lub do mięs z kaszą, ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 11.01.2013 11:01
fajny sosik i pożywny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat