Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos meksykański

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 1 1/2 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
papryka czerwona 1/2 sztuka
przecier pomidorowy 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
oliwa
fasola 1/2 puszka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos meksykański

Kroki postępowania

1
Cebulę siekamy i podduszamy na oliwie.
Krok 1 - Sos meksykański foto
2
Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Gdy będzie miękka dodajemy osączoną z zalewy kukurydze i fasolkę.
Krok 2 - Sos meksykański foto
3
Następnie dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z 1 1/2 szklanką wody. Doprawiamy do smaku, mieszamy i zagotowujemy.
Sos podajemy do makaronu lub do mięs z kaszą, ryżem.
Krok 3 - Sos meksykański foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 11.01.2013 11:01
fajny sosik i pożywny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak