Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos marchewkowy albo-albo ( imbir albo chrzan)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew gotowana z rosołu 2 sztuki
rosół 1/3 szklanki
masło 1 łyżka
imbir starty 1 łyżeczka
chrzan ze słoika 2 łyżeczki
sól do smaku 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Porada

Sos podajemy do obranego z kości, skórek i chrząstek gotowanego mięsa z kurczaka ( z rosołu ). * Podobny sos możemy zrobić w wersji vege do kluseczek - wtedy zamiast rosołu używamy wywaru warzywnego

Przepis i sposób przygotowania na: Sos marchewkowy albo-albo ( imbir albo chrzan)

Kroki postępowania

1
Rozpuścić w rosole masło.
Krok 1 - Sos marchewkowy albo-albo ( imbir albo chrzan) foto
2
Zmiksować na krem rosół z marchewkami .
Krok 2 - Sos marchewkowy albo-albo ( imbir albo chrzan) foto
3
Utrzeć imbir lub chrzan.
Krok 3 - Sos marchewkowy albo-albo ( imbir albo chrzan) foto
4
Dodać tarty imbir lub chrzan ( ilość dopasowujemy do swojego gustu , robiąc sos albo łagodniejszym , albo ostrzejszym)
Doprawić do smaku solą i cukrem.

Krok 4 - Sos marchewkowy albo-albo ( imbir albo chrzan) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak