Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos maltański do mięs

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 2 szt.
cytryna 1 szt
wino czerwone 1/2 szklanki/półsłodkie
miód prawdziwy 1 łyżka
galaretka 1 łyżeczka/porzeczkowa
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
chrzan tarty 4 łyżki/(może być ze słoiczka)
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos maltański do mięs

Wykonanie:
Pomarańcze i cytrynę umyć, zetrzeć skórki a sok dobrze wycisnąć. Wlać wino do garnka, dodać soki, startą skórkę, miód, galaretkę i sól do smaku. Całość zamieszać, zagotować i przestudzić. Następnie dodać chrzan, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać do pieczonych mięs na zimno i na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak