Sos malinowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Ten sos wykorzystaliśmy jako dodatek do kaczej wątróbki. Doskonale sprawdzi się też do dań z drobiu.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • maliny

    140 gramów
  • miód

    2 łyżki
  • ocet jabłkowy

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżeczki
  • masło

    80 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondla dodałem miód, ocet jabłkowy i ocet balsamiczny. Podgrzewałem tak długo, aż miód się rozpuścił.

Następnie dodałem maliny, gotowałem mieszając, aż maliny się rozgotowały.

Dodałem masło, szczyptę soli i niewielką ilość pieprzu. Smażyłem, aż masło się rozpuściło i połączyło z pozostałymi składnikami sosu. Wymieszałem i zdjąłem z ognia.

Sos przelałem przez sitko, żeby otrzymać czysty sos bez ziarenek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat