sos malina- żurawina

sos malina- żurawina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    4 łyżki
  • ocet

    1,5 łyżki
  • sok z cytryny

    1,5 łyżki
  • sól

    1łyżeczka
  • pieprz

    1 łyzeczka
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    1,5 łyżeczki
  • syrop malinowy

    2,5 łyżki (z żurawiną)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoika wlewamy olej, ocet, syrop, sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy musztardę. Wstrząsamy mocno słoikiem żeby musztarda połączyła się z resztą składników.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 04.01.2012 13:19
super
treonina 04.01.2012 00:37
a do czego pasuje taki sos? może do sałatek? hmm...
Magdalena67 03.01.2012 22:30
Ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat