Sos majonezowo- ketchupowo- paprykowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonezu

    2 łyżki
  • śmietany 18%

    4 łyżki
  • papryka zielona

    0,5
  • octu winnego

    1 łyżczka
  • ketchup

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez wymieszać ze śmietaną, kutchupem, dodać ocet winny. Paprykę pokroić na cienkie paseczki, później na kwadraciki i wrzucić do sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat