Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos limonkowy do mięsa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

limonka 1 szt
jogurt bałkański 340 g
majonez 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos limonkowy do mięsa

Ze sparzonej limonki ścieramy skórkę. Wylewamy jogurt i dodajemy majonez. Całość mieszamy. Dodajemy szczyptę soli, cukier oraz skórkę z limonki. Dodajemy sok z całej limonki i całość energicznie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 12.11.2015 09:40
Kurde szkoda że wczoraj zamiast sosu czosnkowego nie podałam właśnie takiego :( Nie wszystko stracone, w weekend nadrobię zaległości i przygotuje do grilowanego kurczaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak