Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos letni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z jarzyn 1szkl
żółtko jajek 4
masło 4łyżki
mąka 2łyżki
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos letni

Żółtka,mąkę,sól i sok z cytryny roztrzepać w zimnym wywarze .Postawić na ogniu i mieszać ,aż zacznie wrzeć.Odstawić .Dodać pokrojone na kawałki masło .Zmieszać tak ,aby tłuszcz nie wypłynął na wierzch.Sos letni używamy do kalafiorów i szparagów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak