Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kurkowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 400 gram
cebula 2 sztuki
masło 50 gram
śmietana 30% 100 ml
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kurkowy

Kurki dokładnie oczyścić i umyć. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle, po czym dodać kurki. Całość smażyć - często mieszając - przez ok 10 min. Następnie wlać śmietankę i doprawić do smaku solą i pieprzem - gotować ok 5 min. Na koniec posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
Sos idealnie nadaje się do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.08.2015 14:04
Sosik palce lizać
Aleksandra/Olcia 17.08.2015 12:18
super sosik
Konczi 17.08.2015 10:17
pysznie wygląda :)
Wacław 17.08.2015 09:32
moje smaki,pycha :-)
olkaaa 17.08.2015 07:37
po prostu pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak