Sos/ krem grzybowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzybów leśnych

    1/4 kg
  • cebula

    1
  • śmietany 18%

    250 ml
  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, obieramy i kroimy. Następnie wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok 15 minut. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na patelni. Dodajemy grzyby i wszystko chwilę smażymy. Na koniec dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 26.03.2013 22:58
Moja mama co roku latem robi takie sosiki, są przepyszne
PaniMISIOWA 08.09.2011 10:24
Masz mój głos! Szkoda, że nie mogę aktualnie jeść grzybów...
kotlet 26.09.2010 11:51
super kremik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat