Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy do pulpetów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 700 ml.
marchewka średnia 1 szt.
pietruszka średnia 1 szt.
seler mały 1/3 szt.
śmietana 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
koperek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy do pulpetów

Kroki postępowania

1
Mąkę pszenną dokładnie mieszamy ze śmietaną.
Krok 1 - sos koperkowy do pulpetów foto
2
Warzywa obieramy,płuczemy.Wkładamy do wody.Gotujemy wywar.Gdy wywar jest gotowy wyciągamy warzywa.Dodajemy mąkę ze śmietaną.Mieszamy.Zagotowujemy.
Krok 2 - sos koperkowy do pulpetów foto
3
Koperek myjemy ,drobno kroimy dodajemy do sosu.Doprawiamy do smaku pieprzem,papryką i solą.Gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 5 min.
Krok 3 - sos koperkowy do pulpetów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 02.03.2014 19:21
pyszotka sos
Renataj 12.05.2013 21:31
Bardzo lubię sos koperkowy nie tylko do pulpetów.
kamyk 19.03.2013 14:04
super jest ten sos
kasiek 07.02.2013 13:01
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak