Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy do jaj i ziemniaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sosem polewam jajka ugotowane na twardo i ziemniaczki.

Składniki:

margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koperek 1 mały pęczek
śmietana 18% 100 mililitrów
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
bulion 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy do jaj i ziemniaków

Margarynę rozpuścić i wsypać mąkę. Zagotować mieszając, zalać bulionem. Dodać śmietanę i pokrojony koperek. Doprawić do smaku. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.03.2013 00:42
bardzo lubię taki sosik, i czasem robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak